Despre noi

Experiența noastră în educație în cei peste 154 ani

Liceul Tehnologic Nr. Borcea este o instituție de învățământ preuniversitar subordonata Inspectoratului Școlar  al Județului Călărași și Ministerului Educației.

Liceul Tehnologic Nr 1 Borcea, se află în mediul de rezidenṭă rural, în comuna Borcea, Judetul Călăraṣi. Comuna  Borcea se află aṣezată în zona marginală – nordică a Judeṭului Călăraṣi, la 50 de km faṭă de Municipiul Călăraṣi.

Istoricul școlii

Primul local datează din anul 1868, având 4 săli de clasă, o cancelarie, o sală de sport și un hol, a fost renovat în anul 1995. În aceeași curte a școlii a fost construit în anul 1924 un local „Școala primară de fete” având 4 săli de clasă, o cancelarie, o cameră de materiale didactice și un hol. În perioada 1984-1992 în acest local a funcționat „Clubul elevilor”.

Datorită creșterii numărului de elevi se construiește în anul 1963 un nou local, cu etaj având 8 săli de clasă, un laborator și alte dependințe. Ulterior în anul 1972 a fost alipit acestui local o sală de sport la parter și două săli de clasă la etaj. Acest al treilea local are o curte proprie cu bază sportivă și atelier didactic.

 

Din anul 1981 Ṣcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Borcea a funcṭionat cu un număr de 2-3 clase de ucenici, apoi din 2004 cu 3 clase de Ṣcoala de Arte ṣi Meserii ṣi o clasă de an  de Completare, în domeniul Agricultură.      

În anul 2006 Ṣcoala cu clasele I-VIII Nr 1 Borcea a devenit Grup Ṣcolar Borcea cu clase de liceu, curs de zi, filieră tehnologică, profil Resurse Naturale ṣi Protecṭia mediului, specializarea Tehnician în agricultură ṣi ṣcoala profesională de 2 ani cu specializarea Agricultor culturi de câmp.

În anul 2011, Grup Școlar Borcea devine Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, alăturându-i-se structuri: Școala Gimnazială Nr. 3 Borcea, GPN Nr. 1 Borcea și GPN Nr. 3 Borcea.

 Din 2020 am adăugat la oferta școlară, în cadrul învățământul profesional, specializarea Horticultor.

Misiunea noastră

  „Să oferim tuturor absolvenilor notri o educaie flexibilă,  de bună calitate,  care să ofere egalitatea anselor în context european, să determine elevul să-i valorizeze propriile experiene în scopul orientării profesionale pe piaa muncii, să obină competene profesionale, autonomie reală i mobilitate în sfera valorilor europene.”

Viziunea școlii

      „coala să devină o casă de oaspei primitoare,  unde elevul și comunitatea să vină cu bucuria i nevoia de a-i desăvâri educaia i formarea pentru viaă”.

Școala astăzi

„Şcoala nu poate avea decât două scopuri. Primul e să dăm copilului cunoştinţele generale de care, bineînţeles, va avea nevoie să se servească: aceasta este instrucţia. Cealaltă e să pregătim copilul de azi pentru omul de mâine, şi aceasta este educaţia.” – Gaston Berger.

În prezent, Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, este o școală care dorește să asigure elevilor șanse egale în educație, creând un mediu prietenos și stimulativ în scopul valorizării tuturor elevilor. Ne dorim ca tuturor elevilor nostri să le fie oferite cele mai bune oportunități de învățare, de dezvoltarea potențialului lor educational și personal.

Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea este manageriat astăzi de doamna profesoară Ilie-Achim Aneta- director și de doamna profesoară Marin Nuți- director adjunct. Aspirația care stă la baza acestui act managerial este ca fiecare elev să beneficieze de şansa dezvoltării unei personalităţi armonioase, autonome şi creative, în vederea pregătirii pentru o treaptă superioară de educaţie şi ca bun cetăţean european, care să se adapteze uşor la cerinţele societăţii modern în permanent mişcare şi schimbare, prin efortul şi implicarea pozitivă a beneficiarilor direcţi şi a personalului şcolii, ţinând cont de resursele existente.

În cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 Borcea își desfășoară activitatea 57 de anagajați; 42 de cadre didactice calificate, dintre care 29 sunt titulari ai unității, 4 angajați ai personalului auxiliar și 11 ai personalului nedidactic.

Colectivul didactic se individualizează prin îmbinarea eficientă a entuziasmului şi spiritului inovator, cu experiență și bună intenție. Şcoala utilizează fondurile de la Consiliul Local pentru a-şi moderniza echipamentele necesare procesului de predare- învăţare. Pe ruta Borcea – Oltina se asigură transport gratuit cu microbuzele școlare. Consilierea elevilor și părinților se realizează prin cabinetul de consiliere psihopedagogică. Elevii școlii beneficiază de asistență medical.

Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea poate să pună la dispoziţia comunităţii locale, a beneficiarilor serviciilor sale de instrucţie şi educaţie – elevi, părinţi, comunitatea locală, agenţi economici – un traseu educaţional complet şi complex. 

Ai nevoie de informații suplimentare?

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support